Kvindefodbolden er kommet i fokus i Silkeborg

Foto: FC Silkeborg U16-Piger // Pia Gram.
Profilbillede

Længe har det været svært for lokale breddeklubber som FC Silkeborg at bringe lokal- og kvindefodbolden i fokus, men efter den seneste lokale omtale, mærker Pia og resten af klubben et stort boost i hele byen. 

Kvindefodbolden vinder indpas på landsplan med store resultater fra kvindelandsholdet samt en øget satsning på landets bedste række: Gjensidige Kvindeligaen. Men opmærksomheden på de små, lokale breddeklubber, hvor de unger piger starter deres karriere og rigtig mange fortsætter efterfølgende på hobbyplan, de har ikke fået den samme spalteplads.

Den problematik har vi på VORES Silkeborg dog taget fat i, og i samarbejde med lokale klubber som FC Silkeborg, kommer lokalsporten igen i fokus.
Her har Pia Gram, spiller på Serie 1-Kvinder i FC Silkeborg og træner for U16-Pigerne, virkelig mærket et løft af det øgede fokus, vi sammen har bragt på FC Silkeborg i efteråret 2021: 

"Det betyder utrolig meget for vores U16-Piger og Kvindesenior at få den respons og feedback på deres kampe. Pigerne føler sig endnu mere værdsatte som spillere, samt det giver dem et kæmpe skulderklap at få den anerkendelse. For holdet, mig som træner, og klubben som helhed giver det pige- og kvindefodbolden et fremragende boost i Silkeborg, som kan hjælpe til, at vi kan få mere fokus på pige- og kvindefodbolden"

Her har den faste dækning af kampene igennem kampreferater især givet genlyd i FC Silkeborg: 

"Med den profilering kan vi som breddeklub profilere os langt ud i Silkeborg kommune, hvilket vi er utrolig glade for. Vi har muligvis fået tilgang af en type spillere, vi ikke har set før. Effekten har også været, at vores herresenior-afdelingen gerne vil have samme muligheder med kampreferater"

Og i reflektionen over de små 7 kampreferater Pia sammen med Serie 1-Træner, Mads Hamann, nåede at indbrette i 2021, understreger Pia en stor værdi også for dem som trænere i denne proces: 

"Det har været fantastisk for vores piger og os trænere at få den fokus på vores kampe, som giver os selv feedback med efterfølgende refleksioner. Det har været utrolig nemt at gå til med spørgeskema lige umiddelbart efter slutfløjtet af kampen. Nemt og hurtig at udfylde med kampen i frisk erindring"


Foto: FC Silkeborg Serie 1-Kvinder // Mads Hamann


Endnu mere FC Silkeborg i 2022
Udover, at herreafdelingen, som Pia nævner det ovenstående, også tilslutter sig samarbejdsaftalen, så er der også blevet indgået et sponsorat fra os på VORES Silkeborg til FC Silkeborg i slutningen af 2021, samt til Gram Pigefodbold Akademi, som Pia bestyrer ved siden af den frivillige tjans hos FC Silkeborg. 

Sponsoratet kommer som et led i en øget styrkelse af lokalsporten i Silkeborg, om hvilket Pia uddyber:

"For FC Silkeborg kvindesenior og Gram Pigefodbold Akademi betyder sponsoratet, at vi kan få bedre vilkår for pige- og kvindefodbolden i Silkeborg. Vi er stolte over at kunne præsentere Vores Silkeborg, og helt korrekt vil en yderligere støtte med et godt sponsorat fra Vores Silkeborg være med til at bringe os et skridt videre rent sportsligt"

Og i takt med et øget fokus på lokalsporten og FC Silkeborg, er der især ét budskab, Pia håber vi kan få bragt ud til hele Silkeborg kommune: 

"Vores ønske er, at hele byen får øjnene op for, at vi i FC Silkeborg er byens største breddeklub, som KAN og VIL alle type spillere uanset niveau. Vi har plads til alle både i kvinde- og herreafdeling, samt et ønske om fortsat at sætte fokus på pige- og kvindefodbolden, så vi kan få Silkeborg kommune med op på højde med andre nabokommuner"

Fotos: Sponsorat Vores Silkeborg for FC Silkeborg Serie 1-Kvinder // Mads Hamann

Kilde: Pia Gram, Træner U16-Piger FC Silkeborg