Nyoprykkede FC Silkeborg henter en forrygende sejr

FC Silkeborg er nu endegyldigt rykket op i Serie 2 (Foto: Tobias W. Jørgensen)
Profilbillede
dato

Dagen inden lørdagens møde mellem FC Silkeborg og Resenbro UIF, var oprykningen allerede sikret for FC Silkeborg, fordi Galten FS tabte til Funder GF. Men det ændrede ikke det store for FC Silkeborg, der i den grad fik sat en streg under, hvorfor de er puljevinderen.

Tobias Winther Jørgensen var utroligt glad for at holdet gik ud på banen for at vinde, og niveauforskellen var til at få øje på:

“Vi kunne allerede før kampen konstatere at oprykningen til Serie 2 var sikret, men det ændrede ikke på, at vi skulle ud og gøre alt for at vinde. Det må man sige vi gjorde; vi fik hurtigt hul på bylden og derefter tog kampen fart. Vi laver syv mål i første halvleg og lukker en enkelt ind, så niveauforskellen på de to hold var ikke til at se igennem.”

Særligt én FC Silkeborg-spiller har været svær ikke at lægge mærke til i denne sæson. Casper Lynge Povlsen har været fremragende foran målet, og har været blandt de store faktorer til en masse gode FC Silkeborg-resultater. Han fortsatte med dette i lørdagens opgør:

“Casper Povlsen råber efter udskiftning allerede efter 25 minutter, og det var en fortjent pause, for Casper scorede 4 mål på 7 minutter, og var med i det hele. Anden halvleg bød på den samme underholdning, og kampen ender 12-3, hvor vi gennem hele kampen fik sat en streg under, at vi er på vej opad i rækkerne.”

Men det er helt overordnet set - og måske naturligt nok - Casper Povlsen der løber med overskrifterne. Han har været igennem en rivende udvikling, fortæller Tobias W. Jørgensen, der aldrig har set ham skarpere end nu:

“Jeg er ikke så meget i tvivl om, hvem der skal fremhæves. Manchester City har Erling Haaland, men FC Silkeborg har Casper Povlsen,” konstaterer cheftræneren med et smil, og fortsætter:

“Nu har jeg spillet med Casper i et par år, hvor han haft problemer med at score på sine chancer. Det er en helt anden Casper, han flyver afsted og er med i rigtig mange af vores mål. 20 kasser og 11 assist i de elleve kampe han har spillet.”

Hvad var det, der fungerede så godt for jer i kampens løb?

“Vi var meget effektive og havde lyst til at skabe chancer, hvilket de mange mål også indikerer. En masse spilleglæde og evnen til at gøre hinanden gode - det var en fornøjelse at se på.”

Med oprykningen i hus kan FC Silkeborg nu se frem til, at de i den kommende runde møder Hammel GF på Buskelundskolen lørdag den 22. oktober klokken 16:00.

Kampens resultat: 12-3 til FC Silkeborg
Række: Herrer Serie 3 - Efterår 2022

Mål
5'1-0Selvmål
8'2-0Villads Ditlev
15'3-0Casper Lynge Povlsen
16'3-1Ukendt Spiller
17'4-1Casper Lynge Povlsen
21'5-1Casper Lynge Povlsen
22'6-1Casper Lynge Povlsen
39'7-1Villads Ditlev
48'7-2Ukendt Spiller
59'8-2Mathias Gehrt
63'9-2William Lynge
67'10-2Mathias Gehrt
69'10-3Ukendt Spiller
70'11-3William Lynge
76'12-3Casper Lynge Povlsen
Kilde: Cheftræner Tobias Winther Jørgensen, FC Silkeborg - Herrer Serie 3 - Efterår 2022