Sandersen viste vejen da FC Silkeborg tog vigtigt skridt mod overlevelse

FC Silkeborg - Jyllandsserien Kvinder (Foto: Privat)
Profilbillede

FC Silkeborg vandt en velfortjent sejr på 3-0 over Hedensted/Løsning Q i søndagens kamp ved Buskelundskolen.

Hjemmeholdet startede kampen stærkt og fik allerede i det 9. minut et straffespark, som Mia Sandersen sikkert omsatte til en scoring. Kun seks minutter senere øgede Liva Henriksen føringen til 2-0 med en assist fra Josephine Kildegaard.

Anden halvleg var mere jævnbyrdig, men FC Silkeborg formåede stadig at skabe chancer og i det 73. minut scorede Mia Sandersen sit andet mål i kampen på assist fra Olivia Brendstrup-Brix.

Efter kampen var træner Mads Hamann meget tilfreds med holdets præstation.

“En yderst velfortjent sejr efter en rigtig god indsats af pigerne. Med de tre point i dag, kravler vi op på 4. pladsen i puljen med kun tre kampe tilbage, og fire point til nedrykningsstregen begynder det at ligne endnu en sæson i Jyllandsserien.”

“Pigerne leverede en super holdindsats i dag, hvor vi ændrede lidt i vores fremgangsmåde fra de forrige par kampe. Det viste sig at give et helt andet udtryk især i første halvleg, hvor pigerne stadig var friske. Anden halvleg bød på færre store chancer, men vi formåede flot at holde modstanderne fra åbne scoringschancer.”

Sandersen stråler
Hamann fremhævede især Mia Sandersen som kampens spiller, men også flere andre spillere imponerede ham.

“Mia Sandersen vandt kampens spiller. Mia spillede en rigtig god kamp på midtbanen, hvor hun befandt sig både på kanten, den defensive- og den offensive midtbane. Mia blev især helten med sine to scoringer, og en masse gode afleveringer fremad i banen. Vi havde i dag også fået Jane Friis med til sin første JS-kamp. Jane spillede en rigtig fin første kamp, og faldt hurtigt ind i spillet på banen.”

“Er nødt til at fremhæve både Amalie Aagaard Lassen og Karoline Duus også. I fraværet af holdets målmand, Nikoline Strunge, stod de hver en suveræn halvleg på mål.”

FC Silkeborg-spiller, Liva Henriksen, giver også sin reaktion på sejren:

“Kampen i dag var, trods den høje temperatur, rigtig fed at spille. Vi gik alle ind på banen med en god indstilling og troen på, at vi ville tage sejren, hvilket også gjorde, at vi fra start spillede fint sammen og havde god kommunikation. Det var selvfølgelig hårdt, men hvert mål gjorde, at vi fik lidt ekstra energi til at kæmpe videre og yde den bedst mulige indsats.“

Med sejren rykker FC Silkeborg op på 4. pladsen i puljen og har nu fire point ned til nedrykningsstregen med tre kampe tilbage.

Næste kamp for FC Silkeborg er lørdag 10. juni, hvor de skal møde NRUI/HTS på Horne Stadion i Varde. Der er kampstart kl. 14:00.

Kampens resultat: 3-0 til FC Silkeborg
Række: Jyllandsserien Kvinder

Billeder fra kampen

Kilde: Træner Mads Hamann, FC Silkeborg - Jyllandsserien Kvinder