Utroligt spændende forår venter Young Boys-talenter

Foto: Anders Frost // Young Boys FD. Mads Zaar underskriver sin spillerkontrakt
Profilbillede

Af Mads Simonsen Tolstrup

2021-22 sæsonen er den første fodboldsæson i Silkeborgs historie, hvor byen har huseret to divisionsklubber. Efter mange år i Danmarksserien rykkede Silkeborg KFUM som bekendt op i den nye 3. Division og blev til Young Boys FD. En klub, der skiller sig ud på mange punkter.

Progressiv ungdomsrekruttering
Young Boys har i årevis fremført en rekrutteringspolitik om at opsamle de talenter fra Silkeborg IF der efter deres ungdomsår, ikke bliver tilbudt en professionel kontrakt. Dette er en filosofi, der har været gældende siden, klubbens førstehold stadig var kendt som Silkeborg KFUM.

Efter divisionsfodbold er blevet en realitet, har rekrutteringen ekspanderet og Young Boys henter nu deres uslebne diamanter fra klubber vidt omkring. Anes Travljanin og Mads Zaar repræsenterer hver i sær en af disse grupper.

Esbjergenseren Mads Zaar har i mange år været en del af Esbjerg fBs ungdomsakademi. Han har sågar repræsenteret ungdomslandsholdet på U16-, U17- og U18-niveau. Her er altså tale om et kæmpetalent. Efter han stoppede som ungdomsspiller, blev han ikke tilbudt en plads i Esbjergs seniortrup. Herefter fulgte et 6-måneders ophold i færøsk fodbold, inden han blev hentet til Young Boys i januar. 

"Der kom en dansk sportschef i en færøsk klub og han ville gerne hente nogle unge danskere. Jeg talte med min agent om det og vi blev enige om at gribe chancen. Jeg havde netop færdiggjort skolen og jeg tog derover med et par andre unge danskere, som jeg spillede på hold med, så det var ikke slemt overhovedet at vende sig til de nye omgivelser," udtaler den 19-årige Mads Zaar om tiden på Færøerne. 


Foto: Mads Zaar, der underskriver sin kontrakt // Young Boys FD

Han fortæller også om, hvad han kan bringe til Young Boys i forårssæsonen.

"Jeg er kommet her for at få spillet så mange kampe som muligt og score så mange mål som muligt. Det var den samme tilgang, jeg havde, da jeg spillede på Færøerne og jeg håber, jeg kan bidrage til, at vi sikrer os overlevelse i 3. Division." 

Til dagligt har Mads Zaar et job i Young Business. Klubbens forretningsafdeling, hvor de har som opgave at tilbyde spillerne en hjælpende hånd i starten på erhvervslivet, samtidig med at kombinere det med divisionsfodbolden.

De fleste spillere fra klubben har deres daglige gang i Young Business-lokalerne. Heriblandt det hjemmedyrkede talent, Anes Travljanin.

En stor sæson i vente
Anes Travljanin er 23 år og har spillet i Silkeborg KFUM i et par sæsoner, inden de blev til Young Boys i 3. Division. Inden da har han haft en fast plads på alle Silkeborg IFs ungdomshold på hans egen årgang. Meget tydede på, at han skulle spille på førsteholdet, da han var færdig som ungdomspiller, men sådan blev det aldrig. 


Foto: Anes Travljanin // Young Boys FD

"Jeg havde allerede haft to meget slemme skader, inden jeg var blevet seniorspiller. Det tog lang tid at komme tilbage i form, men jeg føler virkelig, at jeg har genfundet min topform," siger Anes Travljanin om sit skadeshelvede. 

"Det er ikke bare mig, der har fundet formen. Holdet er generelt fantastisk forberedt og vi har haft en fremragende opstart her i foråret. Det burde komme os til gode, når vi tager hul på kampprogrammet igen."

Flere i klubben spår, at forårssæsonen kommer til at være Anes' sæson. Han giver et ydmygt svar på de høje forventninger:

"Det er selvfølgelig holdets succes, der er det vigtigste. Vi skal kæmpe for overlevelse og understrege, at vi er kommet i divisionsfodbold for at blive. Jeg har naturligvis også ambitioner om at spille så godt som muligt, så ja, jeg håber på, at det kan blive min sæson og at jeg kan præstere mit ypperste hver kamp." 

Da Anes bliver spurgt om, det er realistisk, at han kan scorer mange mål i foråret i 3. Division, svarer han smilende: "Ja, det er realistisk.".

Mads Zaar, Anes Travljanin og resten af Young Boys FD spiller deres første turneringskamp i foråret lørdag d. 12. marts ude i mod Vanløse IF. Første hjemmekamp er d. 19. marts, hvor Slagelse gæster Søhøjlandet. 

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Mattias Sundroos og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Mads Simonsen Tolstrup.
Kilde: Mads Simonsen Tolstrup