Young Boys FD kigger fremad: Vi tilbyder den fulde pakke

Young Boys FD 2021/2022 (Foto: Young Boys FD)
Profilbillede

Selvom man ser på Silkeborgs næstbedste hold, så skal man ikke lade sig kue af hverken ambitioner eller omfang. Young Boys FD er i den danske 3. division, hvor de huserer på ligaens 8. plads ud af 12 hold, og men Young Boys er på flere områder en unik klub.

Ungdomsuviklingen vægter utroligt højt i Young Boys FD. Det ses både i truppen, men også på de forventninger og tiltag man har i klubben.

"Udviklingen kan kun ske, hvis vi kan give vores spillere optimale forhold,"  udtaler kommunikationschef i Young Boys FD, Anders Frost.

Young Boys FD skiller sig ud ved at have et helt særligt setup, sammenlignet med andre klubber i 2. og 3. division. Til forskel fra de fleste andre steder, så tilbyder Young Boys FD en 'fuld pakke', hvor spillerne bliver ansat i business-afdelingen, Young Business.

"Her får spillerne optimale forhold til f.eks. at kunne kunne supplere træningerne, mens de samtidig får foden indenfor i erhvervslivet. I sidste ende giver det seks træningspas om ugen. Dermed tilbringer spillerne rigtig meget tid sammen, som forhåbentlig er med til at give et stærkt sammenhold, som kan hjælpe os både på og udenfor banen," siger Anders Frost.

'Vi vil tage hånd om vores unge drenges udvikling'
Rent sportsligt ser cheftræner, Thomas Loft, frem til resten af sæsonen, hvor de uslebne diamanter skal slibes yderligere.

"Vi vil blive i 3. division samtidigt med, at vi vil udvikle og bygge lag på vores spil, så vi får et endnu stærkere udtryk. Vi vil tage hånd om vores unge drenges udvikling gennem individuelle udviklingsplaner."

Han fortsætter, omkring hvad der skal udvikles på, inden for kridtstregerne: 

"Gennem god og målrettet træning, har vi fokus på at blive bedre til at styre slagets gang i kampene. Det vil sige at kunne kode, hvornår vi skal være mere på bolden, eller hvornår vi skal stå lidt dybere og kompakt som hold. Vi har været lidt for vilde og overmodige i vores spil."

Men når spillerne er så unge - og uerfarne - som de er, så ser man både fordele og ulemper. Det har cheftræner, Thomas Loft, også erfaret sig.

"Vores fordel som hold er, at vi er meget unge, kan træne hårdt og målrettet og at vi proportionalt udvikler os mere end andre hold. Men fordelen er også vores udfordring; vi mangler nogen gange den modne beslutning i kampene, som så koster på resultatsiden. Det er vi dog fuldstændig indforstået med."

"På den lange bane høster vi frugterne af vores mange træninger og erfaring fra kampene."

Der skal flere tilskuere på stadion
En anden udfordring, som Young Boys FD må se i øjnene er, at deres klub skal mere ud over rampen; der skal flere tilskuere på stadion. Mange folk undervurderer måske niveauet i 3. division, men det er ganske god fodbold, mener en fortrøstningsfuld Thomas Loft.

" Vi er Silkeborgs næstbedste hold, og der bliver virkelig spillet noget god fodbold i 3. division, der i de seneste år har gennemgået en stor udvikling. Vi har lige nu to dygtige og spændende hold i Silkeborg, som endda spiller landsdækkende fodbold, og dét burde kunne få flere folk på stadion!"

Hos VORES Silkeborg glæder vi os utroligt meget til at dække Young Boys FD. Det er en klub med et utroligt potentiale, og det er en fornøjelse at komme med på rejsen.

Kilde: Anders Frost // Young Boys FD
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.