Videnskab og øl: Oplev Carlsbergs banebrydende forskning

dato

Tag med på en rejse ind i Carlsbergs forskningsunivers, når lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, dykker ned i ølbrygningens videnskab. Arrangementet finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Virklund Sognehus.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget væsentligt til videnskaben. Under dette foredrag vil deltagerne få indsigt i laboratoriets mangeårige forskning, som har forbedret både ølproduktion og gærforskning.

Fra gær til klimatolerante planter

Carlsberg Laboratorium har stået bag flere videnskabelige gennembrud, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. I foredraget vil der blive sat fokus på forædling af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.

Klimatilpasning og fortidens planter

Foredraget giver også indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil høre om, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaet, baseret på fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland.

Smagsprøver og streaming

Undervejs serveres små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som smages efterhånden som de gennemgås i foredraget. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Virklund Sognehus, Vesterlundvej 10, 8600 Silkeborg
Entré: 30 kr
Arrangør: Virklund Fritidscenter - Borgerhus
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut

Seneste på facebook